×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Angelina Jolie overweegt politieke carrière

Angelina Jolie overweegt politieke carrière
28.12.2018 -

Als haar twintig jaar geleden zou zijn gevraagd om de politiek in te gaan, zou ze hebben gelachen. Maar Angelina Jolie kijkt nu heel anders tegen dat idee aan. 'Ik ga waar ik nodig ben', zei de Oscar-winnares in een interview met BBC radio.


De nodige ervaring denkt ze in ieder geval wel te hebben. 'Ik kan met overheden werken, maar ook met militaire organisaties. Ik zit in een positie waarin ik veel gedaan kan krijgen.' Jolie zet zich al jaren in voor de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNHCR) en heeft de titel Speciaal Gezant gekregen. Ze heeft campagne gevoerd tegen seksueel geweld in oorlogsgebieden en tegen de onmenselijke behandeling van vluchtelingen.

Ze zegt zich 'voorlopig' stil te houden wat de politiek betreft. Maar toen de interviewer vroeg of Jolie op de presidentiële kandidatenlijst van de Democraten komt te staan, antwoordde ze geen 'nee'. In plaats daarvan sloot ze het onderwerp af met 'dank je'.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties