Placeholder

Ook Máxima geholpen door verdachte visagist

Koningin Máxima behoort tot de koninklijke klanten van de Belgische visagist die in Brussel is aangehouden op verdenking van diefstal. Dat vertelde hij enkele jaren geleden in een televisiegesprek, kort nadat koning Filip hem het predikaat hofleverancier had verleend.

Verdachte J.V. is maandag op verzoek van het Luxemburgse gerecht in Schaarbeek meegenomen voor verhoor over een diefstal van juwelen van de Luxemburgse groothertogin Maria Teresa. Na de ondervraging waarbij ook Luxemburgse rechercheurs betrokken waren, is de visagist weer vrijgelaten. Hij ontkent elke betrokkenheid bij de diefstal.

V. zorgt sinds 1999 dat koningin Mathilde onberispelijk voor de dag komt. Samen met modehuis Natan van Edouard baron Vermeulen en hoedenmaakster Fabienne Delvigne behoort hij tot de gebrevetteerde hoflveranciers die tekenen voor de styling van de Belgische vorstin.

Maar die heeft haar visagist ook wel eens 'uitgeleend' en ook de koninginnen Paola, Silvia en Máxima hebben van zijn diensten gebruik gemaakt. V. was in 2012 ook aan het werk bij het huwelijk van de Luxemburgse erfgroothertog Guillaume en Stéphanie de Lannoy.