×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jeroen Spitzenberger in serie over topcrimineel

Jeroen Spitzenberger in serie over topcrimineel
06.12.2018 -

KRO-NCRV en producent NL Film zijn gestart met de opnames van de nieuwe vierdelige dramaserie Stanley H. De serie is geïnspireerd op het leven van de Nederlandse topcrimineel Stanley Hillis. De rol van Hillis wordt vertolkt door Jeroen Spitzenberger, kondigden de makers donderdag aan.


Andere grote rollen zijn weggelegd voor onder anderen Jochum ten Haaf, Egbert-Jan Weeber en Sieger Sloot. Stanley H. is najaar 2019 te zien op NPO 3.

In Stanley H. wordt het leven van een van de meest beruchte criminelen van Nederland gevolgd. De serie reconstrueert Stanley Hillis’ carrière: van ‘gentleman’ bankovervaller tot nietsontziende drugscrimineel en eindigt met zijn geheimzinnige dood in 2011, een liquidatie onder de ogen van de politie. De criminele afrekening is nog altijd niet opgelost.

Containers met drugs

De criminele carrière van Stanley Hillis kende zijn hoogtepunt in de jaren negentig tijdens de IRT-affaire, waarbij opzettelijk containers met drugs werden doorgelaten. Met hulp van de Nederlandse politie en de douane verhandelde Hillis jarenlang zo duizenden kilo’s drugs, wapens en explosieven. Spraakmakend was zijn tv-optreden in het live tv-programma van Sonja Barend in 1985, vlak na zijn ontsnapping uit de Bijlmerbajes.

Stanley H. wordt geproduceerd door hetzelfde team van de meervoudig bekroonde dramaserie De Zaak Menten, onder wie producent Kaja Wolffers, regisseur Tim Oliehoek en scenarioschrijvers Robert Jan Overeem, Jan Harm Dekker en Mascha van Erven. Het scenario van Stanley H. is geïnspireerd op het boek Stanley Hillis van Denise Mosbach.

KRO-NCRV lanceert donderdagochtend op sociale media de eerste trailer van de serie.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties