×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Patricia Paay voor de rechter

25.07.2018 -

Patricia Paay hoort woensdag of ze een schadevergoeding van 4,5 ton krijgt van onder meer GeenStijl voor het publiceren van een seksvideo van haar. De tv-persoonlijkheid en voormalige zangeres had de website en twitteraar Eendevanger voor de civiele rechter in Amsterdam gesleept voor het verspreiden van het beruchte filmpje.


De partijen probeerden na de zitting in mei nog tot een schikking te komen, maar dat mislukte. De rechter doet nu alsnog uitspraak.

De zaak draait om de video waarin te zien is dat Paay plasseks heeft met een man. Tijdens de zitting vertelde ze dat het publiceren van het filmpje het ergste is wat haar ooit is overkomen. 'Ik vind gewoon dat dit gestraft moet worden', zei Paay. 'Dit mag nooit meer gebeuren. Je wilt gewoon dood, je wilt dit niet, dit verwoest je leven.' Ze ondervindt nog dagelijks last van wat er is gebeurd.

Volgens de advocaat van GeenStijl ging het filmpje al dagen rond op WhatsApp en zou Paay de video zelf hebben doorgestuurd aan 'minstens vijf mensen'. Dat zou ze met andere filmpjes vaker hebben gedaan, beweerde de raadsman.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties