Jim Carrey haalt met kunstwerk uit naar Trump

Jim Carrey heeft zijn canvas opnieuw gebruikt om de Amerikaanse president Donald Trump te bekritiseren. De acteur en kunstenaar maakte een schilderij waarop te zien is dat Jezus door Trump aan het kruis genageld wordt.

Carrey deelt op Twitter een foto van zijn nieuwste werk, waarin hij Trump lijkt te veroordelen voor zijn gebrek aan christelijke waarden. Hij portretteert de politicus op een houten frame met een spijker in de hand van een persoon die lijkt op Jezus. 'Het Christendom op zijn Trumps', schreef Carrey erbij. 'Jezus was een sukkel. Een mislukte timmerman. Hij is een redder omdat hij werd gekruisigd. Ik hou van mensen die niet zijn gekruisigd.' De 56-jarige acteur besloot zijn tweet met een link naar een website waar mensen zich kunnen registreren voor de verkiezingen die in november in de VS worden gehouden.

Het kunstwerk komt op een moment dat Trump onder vuur ligt vanwege zijn immigratiepolitiek en de immigratiecrisis aan de Amerikaans-Mexicaanse grens waar kinderen gescheiden van hun ouders zijn vastgehouden. De president heeft niet gereageerd op het werk van Carrey.