Verbaan stuurt Rutte kaart over vluchtelingen

Georgina Verbaan gaat minister-president Mark Rutte een kaartje sturen over de ‘kinderkampen’ in de VS. De actrice liet dit maandag via Twitter weten nadat zij een hele ochtend haar onvrede en woede had geuit over de manier waarop de Amerikaanse regering de afgelopen weken kinderen en ouders die illegaal de grens oversteken uit elkaar halen en opsluiten in ‘detentiecentra’.

Veel BN’ers delen maandag via Twitter hun mening over de beelden van vluchtelingenkinderen die in de VS in detentiecentra zitten. Verbaan heeft het postadres van Rutte gedeeld via haar account, die door ruim 300.000 mensen wordt gelezen.

De actrice is niet de enige BN’er die zich boos maakt over de beelden in Amerikaanse media van de opvangkampen voor kinderen. Ook onder anderen Claudia de Breij, Katja Herbers en dj Astrid de Jong maken zich boos. PvdA-leider Lodewijk Asscher noemt de beelden 'misselijkmakend en hartverscheurend' en wil dat Rutte de kwestie aansnijdt bij zijn bezoek aan de Amerikaanse president Donald Trump over twee weken.

Advocaat Wil Eikelboom deelt via Twitter het adres van het Amerikaanse consulaat in Amsterdam en de regels die gelden voor het organiseren van een demonstratie.