×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Caroline Tensen geridderd

26.04.2018 -

Caroline Tensen is geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kreeg de versierselen opgespeld door waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.


Caroline Tensen zet haar nationale bekendheid als presentatrice in om aandacht te genereren voor mensen in kwetsbare posities, zei Van Aartsen. Zo zet zij zich sinds de oprichting in 1999 van Orange Babies met hart en ziel in voor baby’s en moeders met hiv in Afrika.

Deze betrokkenheid bij maatschappelijke projecten stopt niet wanneer de camera uit staat. Ze gaat ter plekke kijken naar de impact van een internationale hulpactie, is actief als ambassadrice van Stichting Doen en het KWF of biedt een luisterend oor bij het bejaardenhuis om de hoek.

In totaal hebben 2912 Nederlanders vandaag een lintje gekregen. De meesten van hen mogen zich sinds vandaag Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen. Daarnaast telt Nederland 322 nieuwe ridders, 29 officieren en 1 commandeur.

Enkele andere bekenden die een onderscheiding hebben gekregen zijn darter Michael van Gerwen, radio-DJ Edwin Evers, rapper Rotjoch en actrice en zangeres Jenny Arean​.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties