×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Edwin Evers weggeroepen op de radio

26.04.2018 -

Frank Dane heeft vandaag de ochtendshow van Edwin Evers op Radio 538 overgenomen. Evers werd in zijn uitzending telefonisch uitgenodigd door burgemeester Peter Snijders van Hardenberg, waar Evers woont.


'Ik ga onderscheidingen uitreiken aan mensen die heel veel gedaan hebben. Ik vind dat jij dat een keer moet meemaken, daar moet je bij zijn, om dat eens mee te maken vanuit de zaal', zei Snijders. Na de bekendmaking kwamen de broers van Edwin Evers de radiostudio binnen om hem mee te nemen naar Hardenberg. Daar worden in theater De Voorveghter lintjes uitgereikt, meldt RTV Oost.

Edwins sidekick Jelte van der Goot is al in Hardenberg. Edwin was in de veronderstelling dat zijn collega naar Groningen was afgereisd, waar de koning vrijdag Koningsdag viert. 'Ik ben veel verder weg. Ik moest zelfs inentingen halen en heb een heel stuk achter een mestwagen gereden', zei Jelte gekscherend, om vervolgens bekend te maken dat hij naast de burgemeester van Hardenberg stond.

Enkele duizenden Nederlanders worden vandaag in het zonnetje gezet met de toekenning van een koninklijke onderscheiding bij de jaarlijkse lintjesregen. Ze worden daarmee geëerd voor hun vaak jarenlange en grote inzet voor de maatschappij. De lintjesregen is traditiegetrouw op de laatste werkdag voor Koningsdag. De betrokkenen worden vaak onder valse voorwendselen ergens heen gelokt. Daar krijgen ze de decoratie door de burgemeester, namens de koning, opgespeld.

Vorig jaar kregen 2818 mensen een lintje, iets meer dan de 2755 die in 2016 werden gedecoreerd.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © Reni van Maren

Reacties