Albert Verlinde wil weer terug op tv

Albert Verlinde hoopt op een comeback op televisie. In de zomer van 2016 nam hij na vijftien jaar afscheid bij RTL Boulevard, om een nieuwe stap in zijn carrière te zetten. Maar nu mist hij 'zijn vak' als tv-maker.

'Het is een vak wat ik heb en ik heb de laatste tijd wel zoiets van: ik vind het raar om dat hele vak niet aan te spreken', zegt Verlinde in de ochtendshow van Lex Gaarthuis op Radio 10. 'Ik zit nu bijvoorbeeld vaak bij Pauw en Jinek om iets te duiden. En dan denk ik: ja, dat kan ik en dit is mijn vak'.

Verlinde sluit niet uit dat hij binnenkort weer op de buis verschijnt: 'RTL belt wel eens, John de Mol belt wel eens en de publieke omroep belt wel eens. Dus er gaat echt wel een moment komen dat ik weer iets ga doen op tv. Een jaar geleden zei ik echt nee. En nu weet ik het zo net nog niet. Nou dat zegt eigenlijk al genoeg'.

Voorlopig stort Verlinde zich, als algemeen directeur en producent, volledig op zijn werk bij Stage Entertainment: 'Op de avond voor mijn verjaardag mochten we bij The Lion King de miljoenste bezoeker verwelkomen. Dat vind ik echt ongelofelijk'.