×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty

Column Patty

Patty Brard over Dotan

18.04.2018 -

Zanger Dotan is door de Volkskrant ontmaskerd als de man die zonder enige gêne zelf fans heeft gecreëerd met valse accounts op social media, die positief over hem postten als hij op de radio was. Ook plaatsten ze verhalen over Dotan de weldoener om zijn imago op te poetsen of sabelden ze collega’s neer. Dat eerste kan ik dan nog wel een beetje begrijpen, maar liegen over een ontmoeting met een kind met leukemie zodat je er zelf beter op staat of bij een foto van de getalenteerde Iris Kroes reageren met: 'Jammer dat Weight Watchers niet geholpen heeft', overschrijdt elke grens van fatsoen. Ik begrijp deze acties ook niet.


Ik snap heel goed dat een leugentje om bestwil gauw gemaakt is of dat een kat in het nauw rare, leugenachtige sprongen maakt, maar aan het keurige, geloofwaardige muziekimago van Dotan viel eigenlijk niet te tornen, dus wat doe je jezelf aan met die onzinnige verhalen? Mijn eerste ontmoeting met Dotan was toen hij als peuter samen met zijn broertje en moeder Patty Harpenau bij mij langskwam. Ze was verlaten door haar man en was een radeloze bijstandsmoeder die mij vroeg hoe een BN’er-status te verwerven. Of beter, te ververven! Ze was namelijk van de ene dag op de andere kunstschilder geworden. In eerste instantie had ze mijn sympathie, maar toen ik er achter kwam dat zij helemaal geen Patty heette maar Antoinette en iets te vaak kirde 'O, wat een toeval, we zijn allebei Rammetjes', voelde ik me heel ongemakkelijk.

Ik nam afstand en daarna volgde in hoog tempo het ene rare verhaal na het andere over Patty. Nou mag je natuurlijk nooit zomaar het verhaal van zoon Dotan aan zijn moeder linken, maar het schijnt wel bewezen te zijn dat leugenaars vaak slachtoffer van leugens zijn die al in het familiesysteem speelden. Het klinkt misschien gek, maar ik voel mee met Dotan. Hij zit zo verstrikt in een web van zelfpromotionele leugens dat hij met geen ander verweer wist te komen dan wijzen en ontkennen, terwijl het boetekleed hem veel beter had gepast. Wanhopig probeerde zijn team ooit van alles te manipuleren op Wikipedia zodat de associatie tussen het verleden van moeder Patty en hem niet gelegd kon worden. Zelfs de achternaam Harpenau werd regelmatig gedelete. Ik moest graven op het net om Patty, of moet ik zeggen Antoinette, naar boven te krijgen. Inmiddels is zij gediplomeerd coach en schrijfster, en ook dat doet ze met verve.

Het is voor Dotan te hopen dat hij ook een plan heeft voor een tweede carrière, want ik vrees dat hij als singer/songwriter de Ziggo Dome nooit meer zal vullen...

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties