×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Gerard: 'Overstap niet vanwege geld'

05.04.2018 -

Gerard Ekdoms overstap naar Talpa's Radio 10 is niet vanwege het geld. Dat benadrukte de dj in zijn ochtendprogramma op Radio 2.


In zijn show vertelde Ekdom dat de meningen over zijn vertrek naar de commerciële radiozender zijn verdeeld. Hij wilde kwijt dat geld nooit het motief is geweest, maar dat hij bij Talpa 'wel kan wat hij verder nog wilde gaan doen'. De dj heeft naast zijn radiowerk nog een aantal projecten die moeilijk zijn te combineren met werken bij de publieke omroep. Zo heeft hij een YouTube-kanaal en een eigen wijnmerk.

'De publieke omroep is iets moois, ik heb hier fijne collega's en het fantastisch naar mijn zin, maar er zijn altijd dingen die spaaklopen. Wat dat betreft moet de publieke omroep nog een beetje met de tijd mee. Als je elke keer tegen die muur aanloopt wordt het irritant', aldus Gerard.

De dj (40) zegt dat het zijn eigen keuze was, genomen naar zijn gevoel: 'Als je ergens anders de kansen krijgt aangeboden en alle vrijheid krijgt, zowel inhoudelijk als muzikaal, waarom zou je dan de sprong niet wagen?'. Ekdom start vanaf eind deze zomer op Radio 10.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties