×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

In opspraak geraakte Marco Kroon ziet af van The Passion

07.03.2018 -

Marco Kroon gaat niet de rol van Barabbas spelen in The Passion, het muzikale spektakel rond de kruisiging en wederopstanding van Jezus Christus.


Volgens zijn manager komt het niet uit, zo bevestigt hij een bericht van RTL Boulevard. De onderscheiden militair, die onlangs in opspraak kwam, was kandidaat in de wervingsprocedure voor het evenement.

Een woordvoerder van de EO gaat verder niet in op de selectieprocedure: 'We hebben zoals altijd wat ijzers in het vuur', laat hij weten zonder namen te willen noemen.

Barabbas is de misdadiger die volgens de Bijbel werd vrijgelaten in plaats van Jezus. Kroon maakte vorige maand bekend dat hij in 2007 in Afghanistan een man doodde die hem eerder gevangen had gehouden en gemarteld. Naar het geweldsincident doet het OM onderzoek. De bijrol van Barabbas werd eerder vervuld door onder anderen turner Yuri van Gelder, dj Dave Roelvink en wielrenner Thomas Dekker. Ook zij waren om verschillende redenen in opspraak geraakt.

De achtste editie van The Passion komt dit jaar uit de Bijlmer (Amsterdam-Zuidoost). Het evenement is op 29 maart (Witte Donderdag) en wordt live uitgezonden door EO en KRO-NCRV.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties