Beau zwijgt over zijn kansen bij Late Night

Beau van Erven Dorens ontweek gisteravond in RTL Boulevard de vraag of hij niet Humberto Tan had willen opvolgen als presentator van het programma RTL Late Night. Zijn medepresentatoren vroegen hem meerdere malen of hij niet gevraagd had moeten worden in plaats van Publieke Omroep-coryfee Twan Huys. 'Nee jongens, laten we het nu niet over mij hebben', wimpelde Beau de vraag af.

Op Twitter werd ook veelvuldig de vraag gesteld. Van Erven Dorens nam afgelopen zomer de presentatie een aantal weken van Tan over. Hij kreeg daar veel positieve reacties op. Ook John van den Heuvel verbaasde zich in RTL Boulevard erover dat de zender geen 'eigen talent' als presentator heeft gevraagd.

Van Erven Dorens zei wel dat 'de retecommerciële Twan Huys het zwaar gaat krijgen. Hij moet nog maar bewijzen dat hij dezelfde hartelijkheid als Tan heeft'. Het besluit van RTL om Tan te vervangen kreeg veel kritiek. Al in de uitzending van woensdag, toen de presentator van Late Night het nieuws bekendmaakte, reageerde tafelgast Frits Spits furieus: 'Het is raar en onverdiend dat we in Nederland voortdurend worden geregeerd door kijkcijfers en dat kwaliteit niet telt'.

De kijkcijfers van RTL Late Night liepen de afgelopen anderhalf jaar terug. Een groot verwijt was dat het programma te vaak dezelfde RTL-sterren aan tafel had.