Bedrijf Joop van den Ende verliest rechtszaak

Musicalproducent Stage Entertainment heeft de toetsenist die na 22,5 jaar trouwe dienst ineens ontslagen werd, een flinke som geld moeten betalen.

De toetsenist krijgt met zijn ontslag ruim 77.000 euro mee. Het bedrijf van Joop van den Ende had Bernard Goovaerts 'niet op deze manier mogen afserveren', heeft de rechtbank in Den Haag bepaald.

Goovaerts sleepte het bedrijf voor de rechter omdat hij zijn vertrouwen in de objectiviteit van de audities was kwijtgeraakt. Na 'glansrollen' in de orkestbak bij onder meer Evita, 3 Musketiers, Tarzan en The bodyguard, mocht de toetsenist ineens niet meer spelen bij The Lion King en On Your Feet!. Omdat hij 'té jazzy' en 'zonder groove' speelde, volgens de producent.

Het bedrijf bood Goovaerts vervolgens een andere functie aan bij de musical Fiddler On The Roof, en gaf hem de kans om de audities, waarbij hij was afgewezen, opnieuw te doen. Maar dat was volgens de Haagse rechter niet genoeg. 

De 48-jarige musicus krijgt een ontslagvergoeding van ruim 27.000 euro, en een extra vergoeding van 50.000 euro omdat zijn werkgever onzorgvuldig is geweest. En daarmee is de zaak afgedaan.