×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Humberto Tan stopt met RTL Late Night

Twan Huys wordt opvolger Tan

28.02.2018 -

Humberto Tan stopt tegen de zomer als presentator van RTL Late Night. Dat kondigde hij vanavond aan op tv.


Humberto Tan presenteerde de talkshow van RTL 4 vijf jaar lang sinds augustus 2013, maar heeft niet meer de hoge kijkcijfers van weleer. Tan vertrekt tegen zijn zin.

Tan maakte de vijf seizoenen naar eigen zeggen 'met veel passie en plezier'. 'Een geweldig avontuur waarbij ik bijzondere nationale en internationale gasten heb mogen ontvangen', zegt Tan, die zich mag richten op andere programma’s bij de zender.

RTL kwam in september onder vuur te liggen nadat AD-columnist Angela de Jong de wegzakkende kijkcijfers verklaarde door de zendergroep een gebrek aan creativiteit te verwijten. Ook sprak ze van een 'stuitend arrogant clubje'. Later kreeg De Jong bijval van enkele andere tv-deskundigen en zelfs uit eigen stal toen Johan Derksen kritiek uitte op zijn werkgever.

De zender vond het toen nog te vroeg om conclusies te trekken en Humberto beloofde aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk beterschap. Hij zei teleurgesteld te zijn in de lage kijkcijfers van zijn talkshow, maar zei ook te blijven geloven in het programma. 'Als het aan mij ligt, ga ik nog jaren door', zei hij in de overtuiging dat hij het tij kon keren.

Dat is dus niet gelukt. De opvolger van Humberto is ook al bekend gemaakt, dat wordt Nieuwsuur-presentator Twan Huys. Hij gaat na 25 jaar stoppen met NOVA en Nieuwsuur als presentator bij de NTR. Huys wordt met ingang van het nieuwe tv-seizoen in september de nieuwe presentator van RTL Late Night, waar hij Humberto Tan opvolgt. Hij komt met een nieuw vormgegeven talkshow onder de naam RTL Late Night.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © Reni van Maren

Reacties