Matthijs van Nieuwkerk toonde ‘onbeschoft’ gedrag

Matthijs van Nieuwkerk heeft zich gisteravond de woede van vele kijkers op de hals gehaald nadat hij keihard in ging op tafelgast Dolf Jansen. Die zat daar om te praten over zijn ambassadeurschap bij hulporganisatie Oxfam Novib, zelfs nadat er vernietigende informatie over deze organisatie naar buiten is gekomen. Een keuze die Matthijs, op zijn zachtst gezegd, totaal niet begrijpt.

Cabaretier en veel geziene tafelgast bij DWDD Dolf Jansen was uitgenodigd om zijn ambassadeursschap van Oxfam Novib uit te leggen, ondanks dat medewerkers van de Engelse tak in 2010 seksfeestjes hielden met minderjarige prostituees in het door een aardbeving getroffen Haïti.

Als presentator mag je natuurlijk je mening hebben en verhitte discussies zijn niet per definitie slecht, maar volgens veel twitteraars kan de manier waarop Matthijs zich gisteravond opstelde, echt niet: 'Je bent presentator van De Wereld Draait Door, je nodigt een gast uit en gedraagt je vervolgens onbeschoft', aldus een twitteraar. 'Je laat de gast niet uitpraten, dramt door om je gelijk te halen en tikt de gast op de vingers als hij niet naar onzin vanuit het publiek wil luisteren. Trots op jezelf, Matthijs?', schrijft een ander.

Matthijs zelf heeft nog niet op de aantijgingen gereageerd. 'Dank voor alle steun en liefde', laat Dolf op Twitter weten.