×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Matthijs van Nieuwkerk toonde 'onbeschoft' gedrag

Veel kijkers DWDD kwaad op presentator

22.02.2018 -

Matthijs van Nieuwkerk heeft zich gisteravond de woede van vele kijkers op de hals gehaald nadat hij keihard in ging op tafelgast Dolf Jansen. Die zat daar om te praten over zijn ambassadeurschap bij hulporganisatie Oxfam Novib, zelfs nadat er vernietigende informatie over deze organisatie naar buiten is gekomen. Een keuze die Matthijs, op zijn zachtst gezegd, totaal niet begrijpt.


Cabaretier en veel geziene tafelgast bij DWDD Dolf Jansen was uitgenodigd om zijn ambassadeursschap van Oxfam Novib uit te leggen, ondanks dat medewerkers van de Engelse tak in 2010 seksfeestjes hielden met minderjarige prostituees in het door een aardbeving getroffen Haïti.

Als presentator mag je natuurlijk je mening hebben en verhitte discussies zijn niet per definitie slecht, maar volgens veel twitteraars kan de manier waarop Matthijs zich gisteravond opstelde, echt niet: 'Je bent presentator van De Wereld Draait Door, je nodigt een gast uit en gedraagt je vervolgens onbeschoft', aldus een twitteraar. 'Je laat de gast niet uitpraten, dramt door om je gelijk te halen en tikt de gast op de vingers als hij niet naar onzin vanuit het publiek wil luisteren. Trots op jezelf, Matthijs?', schrijft een ander.

Matthijs zelf heeft nog niet op de aantijgingen gereageerd. 'Dank voor alle steun en liefde', laat Dolf op Twitter weten. 

Foto: © Reni van Maren

Reacties