Peter van der Vorst gehuld in diepe rouw

Het is een loodzware periode voor Peter van der Vorst. Hij heeft afgelopen weekend toch nog onverwacht afscheid moeten nemen van zijn moeder, die al geruime tijd ongeneeslijk ziek was. De moeder van de RTL-presentator verbleef samen met haar eveneens opgegeven man in een hospice. Daar wonen mensen die aan de allerlaatste fase van hun leven zijn begonnen.

'We zijn intens verdrietig, maar ook blij dat ze niet langer hoeft te lijden. Het was en is een onwerkelijke periode nu mijn vader nog in het hospice ligt. Gelukkig zijn ze daar beiden fantastisch verzorgd’, aldus Peter.

Zijn ouders werden in dezelfde periode ernstig ziek en na een periode van behandelingen en operaties bleken de artsen niets meer voor hen te kunnen doen. Het echtpaar belandde daardoor samen in een hospice, een zorginstelling waar mensen die gaan sterven worden begeleid.

In de afgelopen maanden werd duidelijk dat de artsen niets meer voor het echtpaar konden doen. Peter’s 82-jarige vader verhuisde als eerste naar het hospice,  later volgde zijn 77-jarige moeder. Zij overleed daar afgelopen zondag.