×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Ellen DeGeneres vraagt publiek om steun na overstroming

11.01.2018 -

Ellen DeGeneres heeft de positiviteit en steun van haar studiopubliek hard nodig nu haar woonplaats is getroffen door verwoestende modderstromen. Dat vertelt ze haar gasten in de uitzending van donderdag, waarvan woensdag al een voorproefje te zien was.


Ellen woont met haar vrouw Portia de Rossi in Montecito, waar de overstromingen inmiddels zeventien levens hebben geëist. Volgens de sheriff van Santa Barbara County, waar de plaats onder valt, worden nog zeker zeventien mensen vermist. 'Er is hier in dit gebouw altijd zo veel liefde. De afgelopen 15 jaar zijn er zo vaak mensen naar me toe gekomen om te vertellen dat de show ze door moeilijke tijden heeft geholpen. Vandaag heb ik jullie nodig want er gebeurt veel in mijn leven.'

De presentatrice vertelt dat ze pas eind december weer terug was gekomen naar haar huis, nadat de regio begin van die maand geëvacueerd werd vanwege bosbranden. Maandagochtend vroeg moesten inwoners het dorp weer verlaten. 'We dachten dat ze misschien iets te voorzichtig waren geworden. Maar waar ze zo bang voor waren, is gebeurd. Enorme modderstromen. Er worden families vermist, er zijn mensen die hun familie niet kunnen vinden. Er worden lichamen geborgen. Het is een ramp.'

In de uitzending doet plaatsgenoot Oprah Winfrey verslag vanuit Montecito. Zij deelde eerder al beelden van de ravage rond haar huis. 'We komen nu samen en zullen doen wat goede Amerikanen altijd hebben gedaan; we gaan elkaar helpen', zegt ze in de talkshow.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties