×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Sol Wortelboer dankzij Brad Pitt in tv-wereld

10.01.2018 -

Shownieuws-presentator Sol Wortelboer kwam op het idee om in de entertainmentwereld te gaan werken dankzij een ontmoeting met Brad Pitt. Wortelboer werkte als locatieassistent op de set van bioscoophit Ocean’s Twelve, die in de zomer van 2004 mede in Amsterdam werd opgenomen.


'Ik kwam net van school en had niets te doen', vertelde Wortelboer op Radio 2. 'Een vriendje van mij werkte als locatiemanager op de set en zocht nog een paar mensen. Tijdens een nachtshoot bij het museum moest ik ervoor zorgen dat er geen mensen op de set kwamen. Ik had geen lucifers meer en zag in de verte iemand een peuk opsteken. ‘Hold the match!’ riep ik. Bleek het Brad Pitt te zijn', vervolgt hij.

In eerste instantie stond Wortelboer met zijn bek vol tanden: 'Maar uiteindelijk hadden we een heel leuk gesprek. Je bent allebei mensen, en het was best gezellig'. Het was niet de enige ontmoeting met een grote ster die hij op de set had. 'Ik mocht bijvoorbeeld een liftje bedienen waar Catherine Zeta-Jones in zat. Zit je opeens met Catherine Zeta-Jones in zo’n veel te klein liftje. Door die hele ervaring heb ik besloten dat ik in de wereld van film en televisie mijn weg wilde vinden', aldus Sol.

Via werk op de sets van onder meer Zwartboek en Alles Is Liefde kwam Wortelboer uiteindelijk bij het programma Sixpack terecht. Verder presenteerde hij onder meer Peking Express. Tegenwoordig werkt de presentator vooral voor Shownieuws.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties