×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Michael Douglas brengt aantijging naar buiten

10.01.2018 -

Michael Douglas heeft zelf bekendgemaakt dat hij wordt beschuldigd van ongepast seksueel gedrag. De acteur ontkent de aantijging, en wil naar eigen zeggen zijn kant van het verhaal naar buiten brengen voordat de beschuldig wordt gepubliceerd.


De 73-jarige Michael doet zijn verhaal op Deadline. Hij vertelt dat een oud-werknemer contact heeft opgenomen met twee grote Hollywoodbladen aan wie ze heeft laten weten dat de acteur 32 jaar geleden in haar bijzijn heeft gemasturbeerd. Ook zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan ongepast taalgebruik waar zij bij was, en meent de vrouw dat de acteur haar carrière in Hollywood heeft gesaboteerd.

Douglas geeft toe dat hij mogelijk inderdaad niet op zijn woorden heeft gelet op zijn werkplek. 'En daarvoor bied ik mijn excuses aan. Het was nooit in gesprekken mét haar, dat beweert ze ook niet, maar zulk taalgebruik kan ik op kantoor hebben gebruikt in gesprekken met vrienden.'

De andere aantijgingen zijn volgens de acteur echter absoluut niet waar. 'Voor haar neus masturberen? Dat is een absolute leugen, een verzinsel, er zit geen greintje waarheid in.' Douglas suggereert dat zijn beschuldiger de publiciteit opzoekt omdat zij werkt aan een boek waarin ze ook over hem wil schrijven.

De acteur noemt de beschuldiging een nachtmerrie voor zichzelf en zijn familie. Hij wil met zijn verhaal zijn zorgen uiten over hoe makkelijk aantijgingen worden gepubliceerd zonder enig bewijs. 'Ik sta met heel mijn hart achter het #MeToo-initiatief. Ik hoop dat de beweging verder zal groeien, maar dat we wel iets voorzichtiger om zullen gaan met beschuldigingen.'

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties