×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Sterren massaal in het zwart naar Golden Globes

08.01.2018 -

Bijna alle sterren op de rode loper van de Golden Globes gaven zondag gehoor aan de oproep om gekleed in zwart te verschijnen bij de awardshow. Daarmee protesteerden zij tegen seksueel geweld in Hollywood.


Daarnaast droegen veel aanwezigen een speld van de Time's Up-beweging. Deze beweging kondigde begin vorige week aan, op initiatief van 300 vrouwen uit de entertainmentwereld, in een paar dagen 15 miljoen dollar op te hebben gehaald. Dat geld is voor een fonds waaruit juridische kosten van minder bevoorrechte slachtoffers van seksueel misbruik betaald zullen worden. Volgen The Hollywood Reporter was Reese Witherspoon, één van de actrice's die zich inzet voor Time's Up, initiatiefnemer van de speld.

Een aantal actrices nam een activiste mee als gast. Michelle Williams had Tarana Burk uitgenodigd, de oprichter van de #MeToo-beweging op social media. Meryl Streep verscheen op de rode loper met Ai-jen Poo en Emma Stone nam oud-tennisster en activiste Billie Jean King mee, die ze speelt in Battle Of The Sexes.

Niet iedereen verscheen in het zwart op de rode loper. De voorzitter van HFPA, de organisator van de Globes, verscheen in een rode jurk, net als actrice Blanca Blanco. Ook Gordon, die te gast was bij de awardshow, koos niet voor zwart. Hij trok een rood pak aan naar het evenement.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties