Jack Gadellaa (75) overleden

Oud omroepman Jack Gadellaa is vrijdagmorgen in zijn woonplaats Hilversum overleden. De tv-regisseur en tekstschrijver, die jarenlang getrouwd was met Astrid Joosten, is 75 jaar geworden.

Gadellaa stond aan de wieg van Kinderen Voor Kinderen en werkte in zijn lange loopbaan samen met grote namen als Andre Hazes, Karin Bloemen en Jenny Arean, voor wie hij ook teksten schreef.

Ook was hij bedenker van verschillende beroemde tv-formats en werkte hij met Astrid Joosten, met wie hij jarenlang getrouwd was, Anita Witzier en Linda de Mol.

Partijoprichter en 50PLUS-Eerste Kamerlid Jan Nagel laat vandaag weten dat met de dood van Gadellaa een uniek en markant persoon verloren is gegaan. 'Jack heeft enorm veel voor onze partij betekend. Hij gaf partijleden gratis mediatraining en liet zijn hele familie lid worden van onze partij. Ondanks zijn verzwakte hart hielp hij mij als vriend de concurrentie aan te gaan, hetgeen een record aantal nieuwe leden opleverde. Wij wensen zijn vrouw Eva en familieleden sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.'