×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nog meer festivals weren Boef

05.01.2018 -

Rapper Boef is niet welkom op de festivals Dauwpop (Hellendoorn, 26 mei) en ParkCity Live (Heerlen, 30 juni en 1 juli). Zijn recente uitspraken over 'kechs' (straattaal voor hoeren) zijn 'onze grens voorbij', aldus de organisatoren van Dauwpop vrijdag.


De omstreden rapper wordt sinds zijn uitspraken op meer festivals in binnen- en buitenland geweerd. De onderhandelingen over een optreden in Heerlen waren volgens een woordvoerder van ParkCity Live in een vergevorderd stadium, maar zijn nu afgebroken. De woordvoerder benadrukt dat het om een familiefestival gaat, waarbij respect voor elkaar belangrijk is. Per dag komen er tot 13.000 bezoekers.

Dauwpop benadrukt dat rappers niet 'bekend staan om verfijnd taalgebruik', maar dat de opmerkingen van Boef beledigend zijn en niet bij het festival passen.

Onder meer Paaspop in Schijndel en festival Muze Misse in Oss lieten al weten dat Boef niet meer welkom is. Ook verscheidene optredens in het buitenland van Boef gaan niet door, want GOfun Partyvakanties, het jongerenmerk van reisorganisatie Corendon, heeft de samenwerking met de rapper opgezegd.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties