×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Subsidie voor conference Youp van 't Hek

04.01.2018 -

De oudejaarsconference van Youp van 't Hek heeft een subsidie gekregen van 43.000 euro voor de tv-registratie. Dit staat op de website van Stichting Co-productiefonds Binnenlandse Omroep, kortweg CoBO. Vrij opmerkelijk gezien zijn show 2.5 miljoen kijkers trok en Youp over belangstelling nooit te klagen heeft...


Het fonds heeft als doel podiumkunsten en televisie dichter bij elkaar te brengen, net als film en televisie. Directeur Jeanine Hage van het CoBo Fonds legt in een ochtendkrant uit wanneer omroepen bij het fonds kunnen aankloppen. 'Op het moment dat je samenwerkt met een podiumkunstinstelling kun je bij ons subsidie krijgen. Het gaat er niet om of die noodzakelijk is. Ik snap de discussie, maar die voeren we hier niet', aldus Hage.

'Ik ben heel blij als iemand een keer een vaag toneelstuk opvoert voor televisie of een jong cabarettalent oppakt, maar het is niet special daarvoor. Het is voor iedereen. Jaarlijks hebben we 2,5 miljoen euro te vergeven', aldus Hage. Ze zegt dat het fonds maximaal 20 procent van de kosten aan BNNVARA voor de tv-registratie vergoedt.

Op de website van het CoBo Fonds is eveneens te vinden dat de omroep BNNVARA ook in 2014 subsidie kreeg voor het uitzenden van de oudejaarsconference van Youp, namelijk 75.150 euro. De tv-registratie van Youps cabaretvoorstelling Wigwam kreeg in datzelfde jaar 43.650 euro subsidie.

Naar de voorstelling op oudejaarsavond keken bijna 2,6 miljoen mensen.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties