Fockeline Ouwerkerk verzet zich tegen onrecht

Als ze een onrechtvaardige situatie ziet, móet Fockeline Ouwerkerk zich ermee bemoeien. Dat zegt de actrice in een interview met Viva van deze week.

'Ik kan woedend worden om het gedrag van mensen. Gisteren zat ik in de zaal bij een theatervoorstelling en iemand achter mij in de zaal zat keihard nootjes te eten. De vrouw naast me zei er wat van, maar kreeg een grote bek terug. Omdat ik daar echt niet tegen kan, zei ik dat ik die zak uit haar handen zou trekken als ze er niet mee ophield', vertelt Fockeline. Haar ingrijpen had echter niet het gewenste effect: 'Ze stak haar middelvinger op en ging expres papiertjes verscheuren naast mijn oor. De hele voorstelling heb ik mezelf op zitten vreten'.

De Moordvrouwen-actrice kan zich niet anders herinneren dan dat ze zulke situaties niet kan laten gaan: 'Ik heb dat altijd al gehad, dat ik me er in dit soort onrechtvaardige situaties mee ga bemoeien. Als er vroeger een kind in de klas werd gepest, verdedigde ik hem of haar. Met als gevolg dat ik zelf huilend thuiskwam, omdat ik daardoor ook gepest werd'.