×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Meryl Streep: Dustin Hoffman had me niet mogen slaan

04.01.2018 -

Dustin Hoffman ging een grens over toen hij Meryl Streep in het gezicht sloeg tijdens de opnames van Kramer vs. Kramer eind jaren 70. Het incident vond plaats terwijl de twee in hun rollen van gescheiden echtpaar waren.


Dustin moest spelen dat hij Meryl sloeg, maar deed dat echt. 'Dit is een lastige situatie, want een acteur moet zich in een scène niet inhouden. Ik weet zeker dat ik ook weleens onbedoeld mensen pijn heb gedaan', legt de actrice uit in New York Times. 'Dat wordt je in de regel ook vergeven. Maar dit was mijn eerste film, het was de eerste opname van mijn eerste film, en hij sloeg me gewoon. Dat zie je ook in de film. Dat gaat te ver.'

Dustin is één van de acteurs die sinds de opkomst van de MeToo-beweging door verschillende vrouwen is beschuldigd van seksuele intimidatie en misbruik. De afgelopen tijd dook een oud interview met Meryl op, waarin ze vertelt dat de acteur tijdens hun eerste ontmoeting aan haar borst zat. Desgevraagd liet Meryl dit najaar weten dat dat interview het incident niet goed weergaf, dat ze Dustins excuses destijds heeft geaccepteerd en daarmee wat haar betreft de kous af is.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties