×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Ringo Starr voortaan Sir Ringo

30.12.2017 -

Ringo Starr wordt tot ridder geslagen. De oud-drummer van The Beatles mag voortaan 'Sir’ voor zijn naam zetten. Die onderscheiding valt ook zanger Barry Gibb van de Bee Gees ten deel. Beiden staan op de nieuwjaarslijst van namen die door koningin Elizabeth worden geëerd voor hun bijzondere bijdragen.


'Het is een eer en een genoegen om te worden opgemerkt en te worden erkend voor mijn muziek en liefdadigheidswerk, waar ik beide van houd. Vrede en liefde', reageerde de 77-jarige Starr, die officieel Richard Starkey heet. Zijn enige nog levende collega van The Beatles, Paul McCartney, werd 21 jaar geleden al geridderd.

De ridderorde wordt daarnaast onder meer verleend aan oud-vicepremier Nick Clegg en Michael Morpugo, schrijver van het boek War Horse. Ook voormalig balletdanseres Darcey Bussell mag zich voortaan 'Dame' laten noemen.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties