Opnieuw grote zorgen over Songfestival-winnaar

Het gaat opnieuw slecht met Songfestival-winnaar Salvador Sobral. De 27-jarige zanger ligt weer op de intensive care. Hij kampt momenteel met nierfalen, zo berichten Portugese en Spaanse media.

Anderhalve week geleden nog maar kreeg Sobral een donorhart. Zijn chirurg liet toen weten: 'Wanneer alles goed gaat, moet hij een volledig normaal leven kunnen hebben'.

Van dat ‘kerstwonder’ is niet veel meer over. De shock is compleet nu Sobral met nierfalen opnieuw naar het ziekenhuis is overgebracht. Een woordvoerder zegt: 'De afgelopen dagen hebben zich aanmerkelijke tegenslagen voorgedaan. De toestand is evenwel gestabiliseerd'.

Het is echter maar de vraag of Sobral kerst met zijn familie kan doorbrengen.

Salvador Sobral kampte al langere tijd met hartproblemen. Tijdens het Songfestival in Oekraïne, waar hij als winnaar uit de bus kwam met het nummer Amar pelos dois, was al duidelijk dat het niet goed ging met Sobral. Zo liet hij de repetities door zijn zus doen. In september gaf de zanger aan dat het slechter met hem ging en dat hij zijn carrière op een laag pitje moest zetten vanwege zijn gezondheidsproblemen.