×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Finalisten Expeditie Robinson: 'Het was soms heel eenzaam'

21.12.2017 -

Kaj Gorgels en Carlos Platier nemen het vanavond in de laatste aflevering van Expeditie Robinson op tegen medefinaliste Soundos El Ahmadi. Een finale die de twee heren van tevoren absoluut niet hadden zien aankomen.


'Toen Soundos met de boot aankwam op finalisteneiland dacht ik: ‘Die heeft iemand betaald joh. Dit kan gewoon niet’. Het leek een grap', zegt Kaj, de internetheld achter Kaj's Typetjes. 'Ik geloofde het echt niet. We hebben haar allemaal onderschat'.

Het liefst hadden hij en Carlos, één van de onbekende Nederlanders die dit jaar meededen, de finale gespeeld met hun maatje Niels Gomperts: 'We hadden een onwijs goede klik met z’n drieën en hebben allemaal veel op het finalisteneiland gezeten. Ik had het leuk gevonden om met hen die finale te spelen. We gunden het elkaar allemaal. Maar Soundos heeft het toch maar mooi geflikt. Op haar eigen manier'.

De 32 dagen op het Filipijnse eiland waren voor de deelnemers erg zwaar, zowel fysiek als mentaal. Het niet eten en weinig slapen eisten hun tol: 'Iedereen wordt chagrijnig, je hebt weinig afleiding. Dan duren de dagen heel erg lang. En het was soms ook verdomde eenzaam', aldus Kaj. 'Op dat soort momenten liep ik de situatie kapot te relativeren. Dat het allemaal wel meevalt, dat het tijdelijk is', vervolgt hij.

Ook Carlos viel het verblijf op een onbewoond eiland soms flink tegen: 'Honger, slecht slapen, het doet echt wat met je. Ik heb dat best onderschat'. Toch is het een ervaring die hij voor geen goud had willen missen: 'Als we een proef moesten doen, leek het eiland soms net een gigantisch grote filmset. Het was ongelooflijk'.

Beide Robinsons hadden zich nauwelijks voorbereid op hun verblijf op een onbewoond eiland. Carlos: 'Fysiek ben ik sterk, omdat ik veel aan judo doe. Dus daar had ik wel vertrouwen in. Maar ik heb mij niet ingelezen bijvoorbeeld. Vis vangen en vuur maken zou ik op het eiland wel leren, dacht ik'. Voor Kaj was dat niet anders: 'Ik had me nul voorbereid. De avond voor vertrek was ik gewoon nog uitgeweest. Ik stapte redelijk brak het vliegtuig in. Alles kwam goed, behalve het vangen van vis. Dat is me nooit echt gelukt'.

Op het eiland hadden de deelnemers weinig afleiding: 'Ik had verwacht dat ik door zou draaien, ik was dat helemaal niet gewend', vertelt Kaj. 'Ik sta altijd aan. Maar op een gegeven moment leerde ik om niks te doen en kon ik er zelfs van genieten. Ik ga het proberen vast te houden en heb een cursus meditatie geboekt voor januari', besluit hij.

De finale van Expeditie Robinson is vanavond om 20.30 uur te zien op RTL 5.

Reacties