×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Ans Markus werkt aan film over haar leven

17.12.2017 -

Ans Markus werkt aan een documentaire over haar eigen leven. Regisseurs David Kaspi en Michael Ballak volgen de nu 70-jarige kunstenares al een aantal jaren met een camera.


Het is de bedoeling dat de film op korte termijn wordt voltooid. Ans Markus heeft een bericht hierover op de website Mediacourant bevestigd. 'Het wordt een heel bijzonder tijdsdocumen', stelt ze. 'Er zijn zelfs nog beelden geschoten van mijn moeder toen ze nog leefde.' Het is nog niet duidelijk waar en wanneer de film over Markus te zien zal zijn.

Het was in eerste instantie de bedoeling dat de documentaire klaar zou zijn ter gelegenheid van de 70e verjaardag van Markus in januari 2017, maar dat is niet gelukt. De overzichtstentoonstelling van het werk van de kunstenares in Museum Jan van der Togt in Amstelveen is wel verlengd tot 29 januari. 'Het is de bedoeling dat we op de expositie de laatste beelden voor de film schieten', meldt Markus.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties