×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Arrestatie No Surrender-baas niets te maken met aangifte John van den Heuvel

12.12.2017 -

No Surrender-baas Henk Kuipers is door politie Noord-Nederland dinsdagochtend opgepakt. Hij wordt verdacht van zware mishandeling, afpersing, bedreiging, valsheid in geschrifte en diefstal met geweld. 'De arrestatie van Henk Kuipers heeft niets te maken met de aangifte die ik tegen hem heb gedaan', aldus John van den Heuvel die eerder in het nieuws kwam omdat er een prijs op zijn hoofd zou staan.


Henk Kuipers zou volgens de politie zeker zes leden van No Surrender hebben mishandeld en afgeperst nadat zij zich niet aan de clubregels zouden hebben gehouden. Deze leden moesten vervolgens duizenden euro's moeten betalen. 

 No Surrender-baas Henk Kuipers

Naast de clubleden moesten ook ondernemers het ontgelden. Een eveneens gearresteerde man uit Sneek liet Henk namelijk zakelijke conflicten oplossen. 

Volgens misdaadverslaggever John van den Heuvel zat de arrestatie van No Surrender-president Henk Kuipers vanochtend er al een tijdje aan te komen: 'Er is sprake van feiten waar hoge straffen op staan'.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de voorman van de motorclub van zware mishandeling, afpersing, bedreiging, diefstal met geweld en valsheid in geschrifte. 

'De arrestatie van Henk Kuipers heeft in ieder geval niets te maken met de aangifte die ik tegen hem heb gedaan', aldus de misdaadverslaggever. 'Dat staat los van dit onderzoek. De feiten waarvoor Kuipers nu is aangehouden dateren van enige tijd geleden. Het onderzoek naar de bedreigingen in mijn richting is nog van korte duur. Dat heeft te maken met het feit dat die informatie pas onlangs bij de politie terecht is gekomen'.

Foto: © Reni van Maren

Reacties