×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Arnhem onthult dinsdag Audrey Hepburnplein

12.12.2017 -

Actrice Audrey Hepburn (1929 - 1993) heeft vanaf dinsdag haar eigen plein in Arnhem, de stad waar ze woonde tijdens de Tweede Wereldoorlog.


De onthulling van het straatnaambordje, naast het nieuwe Focus Filmtheater, vindt volgens De Gelderlander dinsdagmiddag plaats. In Arnhem gingen al jaren stemmen op om een plek in deze stad naar de beroemde ex-inwoonster te vernoemen, zeker omdat Hepburn later vaak over haar Arnhemse tijd heeft gesproken.

De Britse Hepburn, bekend van films als Breakfast at Tiffany's, My Fair Lady en Sabrina, kwam in 1939 bij haar Nederlandse moeder in Arnhem wonen. In de Gelderse hoofdstad zat ze op school en volgde ze ballet- en muzieklessen. In die jaren trad ze ook al af en toe op. De actrice en haar moeder maakten de verwoesting van Arnhem in 1944 en de bevrijding in 1945 mee.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties