Ga naar de inhoud

Bart Chabot herstelt van hartoperatie

Bart Chabot heeft een succesvolle hartoperatie ondergaan. De ingreep is 'bijna perfect' gegaan, vertelt de schrijver in een ochtendkrant.

'Het zwaarste was achteraf bezien dat ik na de operatie tien uur volledig stil moest liggen', aldus de 63-jarige Chabot. 'Maar dat is ook weer achter de rug en ik lig inmiddels weer ’op zaal’ en hier vanaf de achtste verdieping kijk ik uit over de skyline van Den Haag. En met dit achter de kiezen ziet die er net iets mooier uit dan normaal. Dit is nu al het mooiste kerstcadeau dat ik dit jaar ga krijgen', vertelt hij.

De operatie was noodzakelijk omdat Chabot al enkele jaren last had van hartritmestoornissen. Hij is opgelucht dat het achter de rug is, maar vooral voor zijn vrouw en kinderen. 'Ik heb een beetje onderschat hoe ze toch nog echt aan hun vader hangen en doodsbang zijn mij kwijt te raken. Ik sta er zelf vrij nonchalant in, zij absoluut niet. Alleen maar meer reden dus om me aan de voorgeschreven rust te houden zodat ik over een paar weken misschien alweer helemaal de oude ben', besluit hij.