×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Johnny Hallyday overleden

06.12.2017 -

De Franse rockster Johnny Hallyday is dinsdagavond overleden. Hij werd 74 jaar.


Johnny brak eind jaren 50 door met Franstalige versies van rocknummers van artiesten als Elvis Presley, Eddie Cochrane en Gene Vincent. Tijdens zijn ruim vijftig jaar durende carrière nam hij volgens Variety meer dan duizend nummers op. Ruim honderd liedjes daarvan schreef hij zelf. Hij verkocht 110 miljoen albums en ondernam 181 tournees.

Ondanks meerdere pogingen lukte het Hallyday nooit om door te breken buiten het Franse taalgebied.

Eerder dit jaar kreeg de muzikant te horen dat hij longkanker had. Woensdagochtend vroeg bevestigde zijn echtgenote dat de ziekte de zanger fataal was geworden. 'Johnny Hallyday heeft ons verlaten. Ik schrijf deze woorden zonder ze te geloven. Maar het is waar. Mijn man is niet langer bij ons', aldus Laeticia Hallyday. 'Hij heeft ons vanavond verlaten zoals hij leefde: met moed en waardigheid'.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties