×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Humberto Tan zwaar beveiligd door Pietendiscussie

24.11.2017 -

Humberto Tan heeft gisteravond in RTL Late Night een bijzondere onthulling gedaan. De presentator heeft, sinds hij twee jaar geleden in een uitzending van RTL Late Night een opmerking maakte over de zwartepietendiscussie, elke dag persoonlijke beveiliging. Zo wordt hij elke uitzending door twee bewakers begeleidt naar de studio.


Het onderwerp kwam aan de oppervlakte omdat AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis te gast was. Hij kwam zijn oproep in zijn krant tot een 'sinterklaasbestand' toelichten. Deze oproep is gedaan om de discussie over wel of geen Zwarte Piet te voeren in de elf maanden van het jaar dat de Sint niet in het land is: 'Het idee is dat we in de tijd dat Sint in Nederland is, we gewoon even dimmen. Geen wegen afzetten, niet protesteren en geen deuren dichtlassen', ligt hij toe. 'Hou het een beetje normaal!'
 

Dat Humberto bedreigd werd nadat hij zich 2015 uitsprak voor verandering was al bekend, maar dat die dreigementen zo serieus waren dat hij tot op de dag van vandaag beveiligd moet worden, schokte alle gasten aan tafel: 'Al anderhalf jaar lopen de beveiligers die jullie hier zien, mee naar mijn auto in de parkeergarage omdat ik niet alleen over straat kan. Ik word dagelijks bedreigd. Alle dagen beveiligers, elke avond. Geen enkele dag niet', noemde hij het. 

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties