×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Simone Kleinsma vindt het leven niet meer zo leuk

Na het overlijden van haar man Guus Verstraete

21.11.2017 -

Simone Kleinsma werd onlangs tijdens een voorstelling van de musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt geconfronteerd met een black-out. Uitgerekend tijdens het voor haar emotioneel beladen nummer Zonder Jou was ze haar tekst kwijt.


“Ik wil het couplet inzetten maar ik weet het niet meer. Ik wacht even, ik raak niet in paniek, maar nee, nog niet, dat duurt een eeuwigheid natuurlijk, ik denk dit wordt gênant, er zitten achthonderd mensen naar me te kijken en er gebeurt niks. Ik denk ik moet ‘aflopen’, dat is me in al die veertig jaar nog nooit overkomen.’’

Simone werd naar eigen zeggen gered door haar medespeler William Spaaij. Hij speelt Annies zoon Flip van Duyn. Kleinsma: “Ik was na afloop vrij emotioneel. Ik hoop niet dat het me nog een keer overkomt. Mensen zullen wel iets hebben gevoeld, maar ze kunnen ook denken ‘goh, wat neemt die vrouw een prachtige pauze’.”

In maart overleed haar echtgenoot Guus Verstraete. “Het leven is niet zo leuk meer als voorheen. Ik verveelde me nooit, had altijd dingen te doen, en nu, ja voor wie? Wat ik moet leren is een leven alleen,” vertelt Simone in het programma Volle Zalen dat AVROTROS dinsdagavond (21.25 uur) uitzendt op NPO 2.

Simone Kleinsma staat bijna elke avond op de planken in haar rol van Annie M.G. Schmidt, een rol die haar enigszins helpt bij de verwerking van haar verdriet. “De rol van Annie is troostend’’, zegt ze. “Ondanks dat er ook heel veel lach en lol in deze voorstelling zit, gaat Annie ook door het diepe. Dat is prettig om te doen, wat dat betreft komt deze rol voor mij op het goeie moment. Een luchtige komische rol zou nu zó ver van mij af staan.”

Inmiddels komt het plezier in haar werk langzaam maar zeker weer terug. “Dan denk ik als ik ’s ochtends net ben opgestaan ‘hè lekker, we mogen weer vanavond’. Dat ik er niet meer tegenop zie.”

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties