×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Macedonië toch naar Songfestival

17.11.2017 -

Macedonië mag volgend jaar toch meedoen aan het Eurovisiesongfestival. Het aantal deelnemers komt daarmee op 43 landen, een evenaring van het record uit 2008 en 2011, meldt organisator European Broadcasting Union (EBU).


Macedonië was in eerste instantie uitgesloten omdat het land nog een schuld had openstaan bij de organisatie. Eerder liet de EBU al weten in samenwerking met de Macedonische omroep MRT te zoeken naar een oplossing. Hoe de zaak is opgelost, is niet bekendgemaakt.

 

We have 43! F.Y.R. Macedonia joins the line up for #Eurovision 2018, giving Lisbon a joint record number of participating countries!

Een bericht gedeeld door Eurovision Song Contest (@eurovision) op


In Lissabon, waar het komende Songfestival wordt gehouden, kan Macedonië opnieuw op zoek naar eerherstel. Het land heeft zich al vijf jaar niet weten te kwalificeren voor de finale. Dit jaar strandde Macedonië opnieuw voortijdig met het liedje Dance Alone van Jana Burceska.

De finale van de 63e editie van het Songfestival vindt plaats op 12 mei, de halve finales zijn op 8 en 10 mei. Namens Nederland doet dit jaar Waylon mee. De eerste serie tickets voor het Songfestival gaan op 30 november in de verkoop.

Foto: © Eurovision World

Reacties