×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Gerard Joling witheet na ‘politie-inval’

17.11.2017 -

Gerard Joling zou door de politie zijn opgepakt nadat de politie bij hem op zolder een kleine wietplantage had aangetroffen. De zanger reageerde witheet.


In plaats dat Gerard door de politie mee naar het bureau was meegenomen, reed hij echter zelf naar het bureau. De zanger deed daar aangifte van het nepnieuws dat over hem was verspreid. Gerard, die zelfs nog nooit een sigaret heeft gerookt, was witheet over de flauwekul die gisteravond ineens over hem op internet te lezen was.

De politie zou in zijn woning zijn binnengevallen, terwijl hij in Bergen de verjaardag van zijn goede vriend Jan van Doorn vierde. In het bericht stond zelfs te lezen dat Gerard zou hebben bevestigd dat er twintig wietplantjes, voor eigen gebruik, door de politie in beslag zouden zijn genomen.

Tijdens de verjaardag ontplofte de telefoon van de zanger zo’n beetje, waarna hij besloot gelijk naar de politie in zijn woonplaats Aalsmeer te rijden, zo vertelt hij aan een landelijke ochtendkrant. Bij de politie wisten ze ook niet wat ze hoorden en werd gelijk besloten een speciale dienst in te schakelen om uit te zoeken wie achter het nep-nieuws zat. Dat werkte, want binnen een uur was het stukje van het internet verdwenen. Het zou gaan om een satirische site, waarvan de zanger de eigenaar nog niet kent. ‘Mijn advocaat gaat uitzoeken welke stappen ik precies tegen ze kan ondernemen,’ laat de woedende zanger weten.

Reacties