Oog Op Morgen gedenkt overleden eindredacteur

Het NOS-radioprogramma Met Het Oog Op Morgen heeft donderdagavond alle muziek in de uitzending opgedragen aan de donderdag overleden redacteur Ilse Kemper.

Kemper was tien jaar lang redacteur en eindredacteur van het iconische radioprogramma. Zij overleed donderdag onverwachts op 43-jarige leeftijd.

'Ilse was iemand met oog voor het leed in de wereld, maar ook voor de schoonheid in het leven', stelde presentator Lucella Carasso in een toelichting tijdens de uitzending. 'Het was haar vaste overtuiging dat bepaalde verhalen verteld móesten worden aan de luisteraars. En zij was onvermoeibaar in het zoeken naar mensen die die verhalen konden vertellen'.

Kemper deed dit volgens Carasso altijd 'met een gulle lach en met oprechte interesse. Ilse hield van Het Oog, en Het Oog hield van Ilse'. In de uitzending werden Chasing Pavements van Adele, Better Man van Liam Bridges, Lifelines van A-Ha en Hey Laura van Gregory Porter.

Voordat zij bij Het Oog terechtkwam, werkte Kemper als redacteur bij de NRCV. Zij had een relatie met KRO-NRCV-redacteur Jan van Houten.