×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nielson na challenge nog steeds niet-roker

06.11.2017 -

Stoptober zit erop en singer-songwriter Nielson kan met trots zeggen dat hij sinds de challenge geen sigaret meer heeft aangeraakt. De 27-jarige Sexy als ik dans-zanger was afgelopen maand ambassadeur van de actie.


Nielson ging de challenge samen met ontwerpster Olcay Gulsen en 100% NL-dj Koen Hansen begin oktober aan. De drie probeerden publiekelijk te stoppen met roken in het kader van Stoptober, een campagne waarbij rokers worden opgeroepen om in ieder geval een maand geen sigaret op te steken.

'Ik ben benieuwd of mijn stem verandert als ik niet meer rook. Ik heb geen idee hoe dat klinkt, ik rook al zo lang', zei Nielson destijds. De Dordechter had steeds vaker last van zijn stem tijdens het zingen. Nielson laat nu aan het AD weten dat hij het heeft volgehouden. 'Het gaat me goed af. Ik krijg meer lucht en kan beter ademen. Ik ga niet meer roken'.

Stoptober is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut en GGD GHOR. De bedoeling is dat deelnemers in de maand oktober niet zouden roken. Na een periode van 28 dagen hebben rokers vijf keer meer kans om blijvend te stoppen.

Foto: © Reni van Maren

Reacties