×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Kim van Kooten haat spelfouten

04.11.2017 -

Kim van Kooten is een perfectionist. Vooral in haar werk. “En het doet me echt pijn als een ander dat niet is”, zegt de actrice en scenarioschrijfster die nu te zien is in Hollands Hoop 2.


“Ik wil mijn werk zo goed mogelijk doen”, zegt de 43-jarige Kim. Ze kan zich er bijvoorbeeld ontzettend aan storen als er in een script dat ze moet leren een spelfout staat. “Als ik zelf een script schrijf en daar staat een schrijffout in, dan zou ik echt kapotgaan.”

Volgens Kim wil ze alles wat ze doet zo goed mogelijk doen. Waarom dat is, weet ze niet precies. “Het is vooral lastig”, zegt de actrice. Kim stelt dat ze het niet van een vreemde heeft. Vader Kees van Kooten heeft hetzelfde. “Hij is ook heel streng voor zichzelf.” Toen Kim vroeg of Kees trots was op zijn pas verschenen boek, zei haar vader dat hij doodsbang was dat er een spelfout in stond. “Dat meent hij dan echt!”

Kim vindt het overigens geweldig dat ze meedoet aan Hollands Hoop. De scripts zijn van een zeer hoog niveau en ze heeft bewondering voor regisseur Dana Nechushtan. “Ze legt de lat zo hoog, dat kan ik als perfectionist natuurlijk enorm waarderen.”

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties