×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Soldaat van Oranje viert zevende verjaardag

30.10.2017 -

Na 2273 voorstellingen en meer dan 2,4 miljoen bezoekers viert hitmusical Soldaat van Oranje maandag zijn zevende verjaardag. De musical, die wordt opgevoerd in de Theaterhangar in Katwijk, heeft daarmee alle mogelijke Nederlandse theaterrecords gebroken. Nog nooit was een theatervoorstelling in Nederland zo lang te zien.


Soldaat van Oranje vertelt het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema, die in de Tweede Wereldoorlog deelnam aan het Leidse studentenverzet. Het stuk is gebaseerd op zijn oorlogsmemoires.

Ter gelegenheid van de zevende verjaardag zijn maandag de dragers van de Militaire Willems-Orde aanwezig. Majoor Marco Kroon, majoor Gijs Tuinman en majoor bd Kenneth Mayhew wonen de speciale voorstelling die dag bij. Ook vertegenwoordigers van buitenlandse eenheden die de Militaire Willems-Orde hebben ontvangen, zullen aanwezig zijn, net als de staf van Defensie.


De productie is inmiddels verlengd tot en met mei 2018.

Foto: © Instagram Soldaat van Oranje

Reacties