×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Patricia Paay 'hondsbrutaal' door poging loskrijgen geld

27.10.2017 -

De ruzie van Patricia Paay met haar buurman over een gestopte panty- en onderbroekenlijn leek beëindigd, maar laait nu weer op. Dat meldt Quote.


Paay eist nu €3500 schadevergoeding van de winkelketen Op=Op Voordeelshop omdat deze panty’s en onderbroeken met haar afbeelding zou verkopen zonder haar toestemming. De buurman wijst de claim af en noemt de blondine 'hondsbrutaal.'

De panty’s en onderbroeken zijn afkomstig uit de collectie die buurman Maarten Oostvogel in 2015 heeft verkocht aan Op=Op Voordeelshop en met Paay heeft afgerekend.

De advocaat van Patricia heeft nu een brief gestuurd aan de winkelketen, omdat het verkopen van de lijn inbreuk zou maken op het portretrecht. Daarnaast beweert ze dat er zonder toestemming producten uit de collectie in het schap te vinden zijn. Paay claimt nu te worden benadeeld, omdat zij sinds januari 2016 geen vergoeding meer ontvangt voor de verkoop van de producten.

De brief is vrij bijzonder, aangezien de rechtbank in een recent vonnis vaststelde dat Paay geen recht heeft op een vergoeding omdat zij niet kon aantonen dat ze nog geld tegoed had. De collectie werd verkocht via de eerdergenoemde winkelketen, maar de samenwerking werd gestaakt in december 2015. 

Na de uitspraak is een deal gesloten waarin Patricia afziet van alle aanspraken op Oostvogel en de gemaakte juridische kosten van hem zal vergoeden. Ook heeft zij daarna een rectificatie gestuurd waarin zij excuses heeft aangeboden.

Oostvogel reageert dan ook verbijsterd op een nieuwe poging geld los te krijgen: ‘Dit is hondsbrutaal. Mevrouw is keurig betaald voor haar werkzaamheden. Let wel: door haar toedoen is de collectie gestopt, niet door ons. Ze heeft een ton gekregen om haar gezicht aan ons te leveren. Vervolgens is ze geen enkele verplichting nagekomen en is er daarom een einde gekomen aan de samenwerking. Dit gaat om leveringen uit de oude collectie. Die zijn allang afgerekend met haar', zo zegt hij erover. 

Foto: © Reni van Maren

Reacties