×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Ouders Yuri van Gelder geloven nog steeds in hem

26.10.2017 -

Van der Vorst ziet sterren is op bezoek bij 'Lord of the Rings' Yuri van Gelder. Peter gaat in gesprek met zijn ouders en daaruit blijkt dat zij nog altijd in hun zoon geloven.


Yuri is meerdere keren in aanmerking gekomen met drank en drugs. Het heeft hem zelfs een aantal keer bijna zijn carrière gekost. Maar zijn vader is duidelijk: ‘Ik ben helemaal niet boos geweest. Het blijven je kinderen. En wat ze ook uitvreten of wat er dan ook kan gebeuren, je laat je kinderen toch nooit vallen. Never. Ik in ieder geval niet'.

Op de vraag of ze Yuri snel weer konden vertrouwen, is het antwoord duidelijk: ‘Er gebeurt iets in 2009. We zitten nu in 2017. Alleen iedereen heeft het er nog steeds over. Voor mij is het meer een moment geweest. Als mensen aan mij vragen wat mijn zoon gedaan heeft met zijn leven, dan is mijn antwoord simpel. Worldcups gewonnen, nog nooit een finale gemist. Behalve in Rio dan, maar hij had wél een finaleplek', vertelt zijn vader gevuld met trots.

Voor Yuri zelf staat Tokyo 2020 zeker op de planning: ‘Of via het team of via het Worldcup circuit, er zijn  weer nieuwe kansen gekomen. Ik zie een hele nieuwe route. Een hele nieuwe uitdagende weg en dat is zeker mogelijk’. 

Foto: © Still video

Reacties