×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Max Verstappen woedend over besluit wedstrijdjury

23.10.2017 -

Max Verstappen en zijn vader Jos hebben hun woede geuit op social media. De twee, en met hen velen anderen, zijn woedend over het besluit van de jury bij de Grote Prijs van de Verenigde Staten.


Verstappen haalde in de laatste bocht Kimi Räikkönen in en finishte daardoor waanzinnig als derde. Een podiumplek voor de jonge coureur dus. Helaas, Max kreeg een tijdstraf van 5 seconden omdat hij met vier wielen buiten de baan zou zijn gekomen. Hierdoor werd hij uiteindelijk vierde, geen podiumplek voor de Limburger dus.

Verstappen was niet te spreken over de uitslag, zo liet hij weten: ‘Het is gewoon belachelijk. Deze steward probeert mij altijd een straf aan te smeren. Ik was misschien 5 centimeter van de baan, terwijl iedereen wijd ging op het circuit. Het slaat gewoon nergens op’.

Zijn vader Jos was ook niet te spreken over de gemaakte keuze, zo liet hij op twitter weten: ‘Wat een onzin. De FIA moet zich schamen. Ze begrijpen duidelijk niet wat racen is’. Hij liet weten juist bijzonder trots te zijn op zijn zoon voor deze befaamde inhaalmanoeuvre.

Teambaas Christian Horner van Red Bull, waar Max voor rijdt, reageerde ook geïrriteerd: ‘Een heel slecht besluit en ook zeer inconsequent. Ik heb tijdens de race tal van auto’s buiten de baan zien rijden en geen van die coureurs is gestraft’, zo laat hij weten. ‘Het is ook bijzonder jammer voor het Amerikaanse publiek, dat een geweldige inhaalactie zag waarmee Max de derde plek dik verdiende. Het is helaas nog steeds zo dat de wedstrijdjury in dit geval de coureurs niet gewoon laten racen’, zo besluit hij.

Foto: © Instagram Max Verstappen

Reacties