×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Miryanna van Reeden ook lastig gevallen door regisseur

18.10.2017 -

Na al het nieuws dat naar buiten is gekomen over Hollywood-producent Harvey Weinstein, doet nu ook iemand dichter bij huis een boekje open. Actrice Miryanna van Reeden laat in een openhartige Facebookpost weten te zijn lastig gevallen door een regisseur.


‘Jaren geleden. Na de laatste voorstelling liepen we met z’n allen uitgelaten naar de foyer naar onze vrienden en familie', begint ze het bericht.

'Opeens grijpt de regisseur van achter ineens met beide handen mijn borsten vast en zegt: ‘Nu is het de laatste voorstelling, nu mag het’. Ik was perplex dat ik behalve dat ik hem zo snel mogelijk van me afschudde, niet eens iets zei. Je wil de sfeer ook niet verpesten…', vervolgt de actrice het verhaal.

'De afterparty was bij mij thuis en ik moest hem steeds afhouden. Ik vond het doodeng omdat hij duidelijk maakte dat hij niet wegging toen iedereen vertrok. Ik heb toen met klem en paniek aan vrienden en collega’s van hem gevraagd ervoor te zorgen dat ze hem meenamen. Dat geschiedde. Dus ja, #metoo. Niet verkracht, niet aangerand, maar wel bang en bepoteld en zeer beledigd', besluit Miryanna haar verhaal. 

De #metoo verwijst naar de hashtag op Twitter die in het leven is geroepen voor vrouwen die hun verhaal ook willen delen naar aanleiding van alle onthullingen over Harvey Weinstein.

Ook filmregisseuse Coco Schrijber, actrice Cat Smits en oud-omroepster Anneke Bakker hebben een boekje open gedaan.

Foto: © Reni van Maren

Reacties