×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Giel Beelen hackt uitzending 3FM

09.10.2017 -

De luisteraars van 3FM stond vanochtend een verrassing te wachten. Giel Beelen, die vandaag zijn eerste dag bij Veronica had, heeft vanochtend toch nog even van zich laten horen op 3FM.


In het ochtendprogramma van Sander Hoogendoorn op 3FM werd het nummer ‘In your arms’ van Chef’ Special gedraaid en Giel kon het niet laten om het nummer te onderbreken met wat promotie voor zijn nieuwe werkgever.

‘Hé hallo, Giel hier,’ knalt het dwars door het nummer heen. ‘Misschien ken je me nog, ik heb hier heel lang op de radio gezeten maar ik ben vandaag begonnen bij Veronica,’ gaat hij verder. Sander Hoogendoorn snapt er niks van en zet het nummer snel uit. Giel blijkt het muziekbestand aan te hebben gepast en dit promotiepraatje erin te hebben gezet zonder medeweten van zijn ex-collega’s bij 3FM. Hoogendoorn reageerde sportief: ‘Oké Giel, 1-0. Maar komt goed!’

Giel liet het hier niet bij. Tijdens zijn nieuwe programma op Veronica gaf hij zijn ex-werkgever een veeg uit de pan. ‘Mijn pagina is trouwens gehackt. Eigenlijk moet ik het er helemaal niet over hebben op de radio, maar ik moet er hierdoor aan denken,’ vertelt de radio-dj nadat ze het over de 14-jarige Julie hebben gehad in het programma. Haar pagina werd geblokkeerd nadat ze een veelgedeelde brief aan de onlangs overleden burgemeester Eberhard van der Laan had geplaatst. ‘Mijn vorige werkgever zegt: die heb je onderhouden tijdens werktijd, dus die pagina is van ons,’ legt Giel verbitterd uit.

Begrip is ver te zoeken: ‘Wat moeten ze daarmee? Gelukkig heb ik nog wel een stiekeme manier gevonden om er dingen op te plaatsen, maar ik ben geen beheerder meer. Van mijn eigen fucking Facebook…,’ sluit hij zijn betoog af.

Giel verliet in september na ruim twintig jaar 3FM. Bij die zender presenteerde hij jarenlang een succesvolle ochtendshow en was hij een van de gezichtsbepalende dj's in het Glazen Huis. Het laatste jaar kampte de publieke zender met lagere luistercijfers. Giel werd in de ochtend vervangen door Domien Verschuuren. Na een jaar in de weekendprogrammering besloot hij 3FM definitief te verlaten.

Foto: © Reni van Maren

Reacties