×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Voormalig presentator Dick Passchier (84) overleden

02.10.2017 -

Voormalig tv-presentator Dick Passchier is overleden. Hij had de afgelopen jaren te kampen met parkinson. Hij stierf afgelopen vrijdag op 84-jarige leeftijd in zijn woonplaats Kollum (Friesland), laat KRO-NCRV weten aan het ANP.


Dick Passchier, bijna zestig jaar getrouwd en vader van drie zoons, presenteerde bij de NCRV vanaf halverwege de jaren zestig grote livespelshows op tv zoals Zeskamp, Spel Zonder Grenzen, Tweekamp en Stedenspel.

In de jaren tachtig verdween hij van de televisie en verhuisde hij naar Noorwegen. In 2004 keerde hij terug naar Nederland om in het Friese plaatsje Engwierum te gaan wonen.

KRO-NCRV zegt in een reactie: 'Wij zijn hem dankbaar voor wat hij voor de NCRV en de Nederlandse televisie heeft betekend. Wij wensen zijn familie sterkte bij dit verlies'. Zijn uitvaart vond vandaag plaats in besloten kring.

Foto: © KIPPA

Reacties