×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

O.J. Simpson voorwaardelijk vrij

01.10.2017 -

De roemruchte Amerikaanse ex-football-speler en acteur O.J.Simpson is zondag in Neveda na negen jaar uit de gevangenis vrijgelaten, aldus bronnen bij het gevangeniswezen in de staat. Hij zat vast wegens onder meer een overval.


De zeventigjarige Simpson werd in 2008 tot 33 jaar cel veroordeeld, met de mogelijkheid na negen jaar vervroegd vrij te komen. Afgelopen zomer werd bekend dat hij wegens goed gedrag wordt vrijgelaten. Volgens Amerikaanse media gaat hij in Los Angeles wonen.

Simpson werd halverwege de jaren negentig in een door publiek en media massaal gevolgd proces vrijgesproken van de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown en een vriend van haar Ronald Goldman. Zij werden in juni 1994 dood aangetroffen.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties