×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Emile Ratelband wil dat Arnhem hem 20 jaar jonger maakt

28.09.2017 -

Emile Ratelband heeft de gemeente Arnhem gevraagd zijn leeftijd met 20 jaar te verlagen. Een brief met dat verzoek is vandaag op de post gegaan, zo laat hij op Facebook weten.


‘Ik stond voor de spiegel en besloot dat ik niet meer 68, maar 48 jaar oud ben. Ik lever mijn AOW in en doe weer mee. Bovendien heb ik een vriendin van 21. Op deze manier is het leeftijdsverschil weer kleiner’, zo legt hij uit.

'Ik heb een heel leuk meisje ontmoet in de kerk en ze bleek 21 jaar te zijn', zegt Emile hierover tegen RTL Boulevard. 'Ik heb me even voorgesteld aan haar ouders. Ik dacht bij mezelf: jij bent de mijne. Dus ik moet er nog werk van maken, zij weet het nog niet, maar ik weet het wel'.

Een andere reden voor dit bijzondere verzoek is om problemen rond leeftijdsdiscriminatie aan te stippen. ‘Ik stoor me aan de huidige discussie over geslacht en genderneutraliteit. Iedereen kan zijn geslacht veranderen als hij dat wil. En vluchtelingen die Nederland binnenkomen, kunnen 'gewoon' een leeftijd opgeven. Waarom ik niet? Ik kan ook gebaat zijn bij een lagere leeftijd, bijvoorbeeld bij een sollicitatiegesprek’.

Van de gemeente Arnhem heeft Ratelband nog geen reactie ontvangen. ‘Ambtenaren zijn over het algemeen niet mijn vrienden, maar ik wil minimaal gehoord worden door de burgemeester en het college. Ik wil toe kunnen lichten waarom ik dit wil. Zo niet, onderneem ik vervolgstappen’.

Een woordvoerder van de gemeente Arnhem reageert: 'Wat Ratelband wil, kan niet volgens de wet. Zo simpel is het'. 

Foto: © Reni van Maren

Reacties